Totaal aantal supporters

Totaal aantal deelnemende organisaties

Over de Supportactie

De Supportactie is een initiatief van de Nationale Stichting Grote Clubactie, die ook verantwoordelijk is voor de in 1972 opgerichte en landelijk bekende Grote Clubactie. In 1999 is de Supportactie opgericht om nog meer te kunnen doen voor het verenigingsleven en voor de fondsenwerving in Nederland.

De Supportactieloterij loopt het hele jaar door en heeft elke maand een trekking. Vrijwilligers of wervers van de deelnemende organisaties en verenigingen werven zoveel mogelijk supporters om deel te nemen aan de loterij, om zo fondsen voor hun maatschappelijke activiteiten te realiseren.

Supporters machtigen de Supportactie om een bedrag van € 5,50 per lot, per trekking af te schrijven van hun bankrekening. De supporters van alle deelnemende organisaties spelen mee in de trekkingen van de Supportactie. De Supportactie maakt per kwartaal 80% van elk lot over naar de rekening van de door de supporter gesteunde organisatie. De supporter ziet zijn lotnummer op zijn bankafschrift en maakt daarmee kans op prachtige prijzen. De overige 20% gebruikt de Supportactie voor het organiseren van de loterij en het prijzenpakket.

De loterij heeft 12 trekkingen per jaar. De supporter kiest zelf met hoeveel loten ze de organisatie willen steunen en daarmee ook deelnemen in de loterij. Met hoe meer loten de supporter meespeelt, hoe groter de bijdrage is voor het gekozen goede doel, de vereniging of de stichting én de kans op een prijs. Winnaars worden door de Supportactie geïnformeerd over welke prijs ze hebben gewonnen en hoe deze wordt uitgereikt. Geldprijzen worden door de Supportactie overgemaakt op hun rekening.

Wij helpen organisaties bij financiële ondersteuning

De Supportactie heeft als doel om fondsenwervende maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen, instellingen en goede doelen in Nederland een instrument aan te reiken om fondsen te werven. Hiertoe organiseert de Supportactie een landelijke loterij met 12 trekkingen per jaar.

De Supportactie loterij wordt georganiseerd onder een landelijke loterijvergunning van de Stichting Samenwerkende Non-profit Loterijen. Deze Stichting beheert de loterijvergunningen van de volgende bekende Goede Doelen loterijen: Nationale Stichting Grote Clubactie (Grote Clubactie loterij en Supportactie loterij), KWF Kankerbestrijding (KWF loterij, Pink Ribbon loterij en Huis in actie loterij), Jantje Beton en De Zonnebloem. https://www.ssnl.nl/

Financiële ondersteuning voor jouw organisatie

Het Grote Clubactie en Supportactie team

Dit zijn de gezichten achter de Grote Clubactie en de Supportactie.

Met dit team organiseren wij ieder jaar met veel enthousiasme de landelijke Grote Clubactie en zetten wij ons het hele jaar in voor de Supportactie. Onze inspiratie komt voort uit onder andere de passie voor ons vak en de betrokkenheid bij het verenigingsleven en goede doelen organisaties in Nederland.


Nieuwsgierig wie wij zijn?

Voor wie is de Supportactie?

Elke Nederlandse vereniging, stichting, instelling of goed doel kan deelnemen aan de Supportactie. Kleine en grote organisaties, uiteenlopend van (sport)verenigingen, landelijk wervende goede doelen, culturele instellingen zoals theaterscholen, muziekverenigingen of zangkoren, tot zorginstellingen zoals revalidatieklinieken of bejaardencentra, zijn welkom bij de Supportactie.

Uitgesloten zijn organisaties die een politiek hoofddoel nastreven, organisaties die als hoofddoel het verspreiden van een bepaald geloof hebben en organisaties die handelen in strijd met goede zeden.

Voldoen jullie aan de bovenstaande omschrijving?
Meld dan in enkele simpele stappen jouw organisatie aan!
Graag meer lezen over de Supportactie? Vraag dan de digitale informatiefolder aan.


Organisatie aanmelden

Informatie aanvragen

levert iedereen wat op!